Een geschikt badkamermeubel bestellen doe je zo

Het inrichten van de badkamer is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je moet met veel dingen rekening houden en er zijn oneindig veel soorten badkamermeubels om uit te kiezen.

Zo zijn er verschillende kleuren, vormen, soorten en maten en is het ook afhankelijk van de grootte van je badkamer, hoe je deze het best kunt inrichten. Maar wees gerust, want aan de hand van de tips in dit artikel heb jij je badkamer binnen de kortste keren perfect ingericht.

De grootte van je badkamer
Ga je de badkamer van een nieuw huis inrichten, dan is het vaak gemakkelijker om de ruimte in te schatten. Er staat nog vrijwel niets in, dus passen en meten met nieuwe badkamermeubels is dan lang niet zo lastig.

Wil je je bestaande badkamer een make-over geven door er nieuwe badkamermeubels voor te bestellen, dan is het wel verstandig om alles goed op te meten. Zo weet je zeker dat je geen badkamermeubel koopt dat uiteindelijk toch niet zal passen.

Duurzame onder de douche

Veel spullen? Opbergen maar!

Sommige mensen bewaren niet veel spullen in hun badkamer. Maar als jij een van de mensen bent die wel allerlei producten in de badkamer bewaard, dan is het belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van badkamermeubels te bestellen die hierop inspelen.

Zo kun je een badkamerkast bestellen om aan de muur te bevestigen, zodat je eronder ruimte vrijhoudt.

Daarbij zijn er varianten met of zonder deur verkrijgbaar en kun je kiezen uit hoge of halfhoge kasten.

Het complete plaatje

Vooral voor huishoudens die uit meerdere personen bestaan, is het verstandig om de ruimte van de badkamer logisch in te delen en zoveel mogelijk ruimte te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld voor een dubbele wasbak en dubbele spiegel gaan, om ervoor te zorgen dat er ‘s ochtends en ‘s avonds geen wachtrijen ontstaan. Bestel een badkamerkast met spiegels, zodat je niet alleen met meerdere personen tegelijk je tanden kunt poetsen, maar zodat ook iedereen zijn/haar spullen kan opbergen. Dat is nog eens een win-winsituatie!

Koop een badkamermeubel in jouw stijl

Het leuke aan al die verschillende vormen, maten en kleuren, is dat je de badkamer zo kunt inrichten dat hij helemaal past bij jouw persoonlijke stijl of bij die van de rest van je huis.

Zo kun je een landelijke, klassieke of juist een industriële stijl kiezen voor je badkamer en de meubels, maar je kunt er ook een eigen draai aan geven en alle kleuren kiezen die jij zelf mooi vindt. Ook qua materialen is er enorm veel keuze. Zo kun je voor een marmeren look gaan of juist al je badkamermeubels in kunststof of keramiek bestellen.

Bepaal jouw mood
Vind je het lastig om zo te bepalen welke stijl en materialen geschikt zullen zijn voor jouw badkamer, omdat je hier bijvoorbeeld nooit eerder over na hebt hoeven denken?

Maak dan een moodboard, waarop je alle foto’s, afbeeldingen en teksten verzamelt die jou aanspreken als het aankomt op de inrichting van je badkamer. De kans is groot dat je na het maken van zo’n moodboard veel beter weet wat je precies wilt. En dan is het tijd om badkamermeubels te bestellen en jouw droombadkamer tot de realiteit te maken!

Houd rekening met elkaar

Nu je ongeveer weet hoe jij het plaatje voor je ziet, is het belangrijk dat de andere personen in jouw huishouden het hier mee eens zijn. Vooral wanneer je samen een nieuw huis inricht, wil je op één lijn zitten wat betreft de inrichting ervan. Zo ook van de badkamer.

Laat de andere(n) daarom ook een moodboard maken of bespreek duidelijk wat jullie wel of niet mooi vinden. Op die manier zal uiteindelijk iedereen zich prettig en op zijn of haar gemak kunnen voelen in die nieuwe badkamer. Wel zo belangrijk, toch?

Kies verstandig als het op kleuren aankomt
Veel mensen weten het wel, maar lijken het nog wel eens te vergeten wanneer het aankomt op het inrichten van een nieuwe badkamer. Niet ieder huis is voorzien van een grote, ruime badkamer.

En daarom is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Niet alleen voor de muren en de vloer, maar ook zeker voor de badkamermeubels. Kleine ruimtes met donkere kleuren lijken al snel nog kleiner dan ze al zijn. Grote ruimtes creëer je juist door lichte kleuren met elkaar te combineren. Daardoor oogt de badkamer niet alleen ruimer, maar ook een stuk schoner en frisser.

Een frisse start

Een schone badkamer is wel zo prettig. Gelukkig kun je bij het inrichten ervan al rekening houden met hoe je hem het best schoon houdt. Het heeft een aantal voordelen om voor hangende badkamermeubels te kiezen:

  • beschadigt minder snel;
  • minder kans op vochtvorming;
  • de vloer blijft vrij;
  • gemakkelijk schoon te maken door de vrije ruimte eromheen.

Bekijk het in 3D en doe daar je voordeel mee
Veel websites die badkamermeubels aanbieden, stellen een 3D tool beschikbaar. Deze tool zorgt ervoor dat jij alvast online kunt passen en meten met je nieuwe meubels.

Op die manier weet je vooraf al hoe het er ongeveer uit zal zien in jouw badkamer en kun je nog wijzigingen aanbrengen voordat je daadwerkelijk je bestelling plaatst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan te geven op welke plaatsen in je badkamer de ramen en deuren zitten, zodat je een beter beeld krijgt van het eindresultaat.

Is extra luxe misschien een optie?

Wil je het helemaal goed doen, kijk dan eens naar de extra opties die bij veel badkamermeubels worden aangeboden. Zo kun je een soft-close optie voor de deuren van de meubels kiezen, waardoor je ‘s ochtends niet veel lawaai maakt.

En sommige meubels hebben ingebouwde lichten, die ervoor zorgen dat je extra goed kunt zien hoe je je make-up aanbrengt of waar per ongeluk nog een haartje achterblijft met scheren.

Houd wel in gedachten dat teveel poespas in de badkamer ervoor zorgt dat je er benauwd wordt.

Je wilt iedere dag natuurlijk wel relaxed kunnen beginnen.