Een douchewand bestellen; waar te beginnen?

Het is heel handig om een douchewand in je badkamer te hebben. Niet alleen omdat het gemakkelijk is wanneer je kinderen hebt, maar ook omdat je zo alvast goed voorbereid bent op je oude dag.

Daarnaast staat het ook nog eens heel modern. Het is de ideale oplossing voor een simpele, ruim ogende doucheruimte die helemaal van deze tijd is. We gaan je vertellen waar je onder andere op moet letten bij het kopen van een douchewand. Een goed begin is het halve werk!

De eerste stap bij het kopen van een douchewand
Wanneer je een douchewand wilt kopen voor je badkamer, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je moet namelijk de keuze maken over veel verschillende details van je douchewand. Het materiaal is bijvoorbeeld heel belangrijk.

Zeker wanneer je jonge of juiste oude gezinsleden hebt, is het de meest logische keuze om voor veiligheidsglas te kiezen. De kans op ongelukken wordt daarmee aanzienlijk kleiner. En dat is toch wel iets wat erg belangrijk is bij het inrichten van je nieuwe badkamer.

Duurzame onder de douche

Een douchewand van kunststof kopen

Naast veiligheidsglas kun je ook voor de optie kiezen om een douchewand van kunststof te kopen. De voordelen van kunststof is dat het bijna niet kan breken. Echter ziet het er een stuk minder mooi en modern uit dan wanneer je voor een glazen douchewand kiest. Daarnaast kan kunststof na verloop van tijd een bron van schimmels en bacteriën vormen. En dat oogt natuurlijk niet heel fijn. Ook kan er kalkaanslag ontstaan. Natuurlijk telt het ook mee hoe goed je de badkamer schoonhoudt. Wie regelmatig schoonmaakt blijft deze nare dingen voor.

Een douchewand van veiligheidsglas kopen

Of kies je voor de moderne, ruim ogende optie van een douchewand van veiligheidsglas? Het voordeel van veiligheidsglas is dat het – zoals de naam al zegt – een stuk veiliger is wanneer iemand in de douche zijn of haar evenwicht verliest.

Je kunt ook nog kiezen uit glas van verschillende diktes. Ook blijft veiligheidsglas langer mooi dan kunststof en zijn de wanden van veiligheidsglas een stuk gemakkelijker schoon te houden. Zeker in een nieuwe badkamer kun je met een douchewand van veiligheidsglas een stijlvolle look creëren.

Een andere optie; de douchecabine

Weet je niet zeker of een douchewand iets voor jouw badkamer is? Je kunt er ook voor kiezen om de douchewand te vervangen door een douchecabine.

  • Is goed schoon te houden;
  • Gemakkelijk om te installeren;
  • Houdt vocht beter tegen
  • Langdurig een mooie badkamer

Maar, de douchecabine maakt het minder makkelijk om in- en uit te stappen. Daarnaast ontneemt het je zicht op de tegelvloer en tegelwand. Dat is zonde!

Goedkoop en handig; het douchegordijn

Heb je liever geen douchewand of douchecabine in je badkamer? Je kunt natuurlijk altijd nog voor de goedkoopste variant gaan om je badkamer te beschermen tegen kalk, water en zeepresten.

Het douchegordijn is een handige uitkomst, hij kost niet veel geld en is heel gemakkelijk op te hangen aan de haakjes. Daar heb je geen handige Harry voor nodig.

Vergeet alleen niet dat een douchegordijn na het douchen aan je lichaam kan plakken en dat het kleine badkamers nog kleiner laat lijken.

Verschillende kleuren veiligheidsglas

Je hebt misschien nog niet besloten waar je voorkeur naar uitgaat, maar we vertellen je graag wat meer over de douchewand van veiligheidsglas.

Deze is bij de meeste leveranciers namelijk in meerdere kleuren leverbaar. Zo kun je doorgaans kiezen voor onbewerkt glas, maar kunnen de mensen die gesteld zijn op hun privacy ook glassoorten kiezen die minder doorschijnend zijn. Melkglas is dan een goede optie. Heb je liever dat niemand jou ziet, maar dat andere personen in je huishouden in Eindhoven zichzelf wel kunnen bekijken? Ga dan voor spiegelglas. Iedereen blij!

Voeg een deur toe aan je douchewand
Voor wie extra lang van zijn of haar nieuwe badkamer wil genieten, is het toevoegen van een deur aan de douchewand een fijne optie. Een douchewand zorgt voor een ruimtelijk effect en met de toevoeging van een deur wordt dat effect zeker niet minder.

Je kunt kiezen voor een openslaande deur (of twee) of schuifdeur(en). In beide gevallen is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Wanneer er eenmaal een bepaalde deur in zit, wissel je natuurlijk niet zo snel meer.

Openslaande deuren; waarom wel en waarom niet?

Heb je genoeg ruimte in je badkamer voor de draaihoek van openslaande deuren, dan kun je er zeker profijt van hebben als je deze kiest. Openslaande deuren zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect en de deuren gaan gemakkelijk open.

Daarnaast is het onderhoud ervan gemakkelijk bij te houden. Het installeren is totaal niet ingewikkeld en het mooie aan dit type deur is dat je er helemaal niet snel slijtage aan zult ondervinden. Wel fijn voor op de lange termijn, toch?

De voor- en nadelen op een rij van schuifdeuren
Is de vloer van je badkamer waterpas? Dat is een absolute vereiste wanneer je voor schuifdeuren wilt kiezen. Zo niet, dan is het helaas geen optie. De deur kan dan in de meeste gevallen niet helemaal opengeschoven worden.

Dit type deur wordt dan ook vaker gekozen in nieuwe huizen en badkamers.

Zeker bij een gebrek aan ruimte in de badkamer, bieden schuifdeuren de oplossing. Ze nemen namelijk vrijwel geen ruimte in beslag. Zo kan niet alleen jij, maar ook je partner, broer, zus of kind op hetzelfde moment in de badkamer zijn.

Laat je goed adviseren

Wanneer je na het lezen van dit artikel toch nog enige twijfel bespeurt, is het verstandig om nog wat extra onderzoek te doen. Vraag ook gerust eens aan de mensen in je omgeving of zij ervaring hebben met een douchewand en welk type glas, deur, enzovoort zij gekozen hebben. Zij kunnen je uit hun eigen ervaring vertellen wat hen wel of niet bevalt. Dat maakt het voor jou (en eventueel je partner) vast een stuk minder lastig om de juiste keuze te maken. Het is immers een aankoop waar je nog lang mee wilt doen.