Een regendouche kopen; waar te beginnen?

Douchen is een van de activiteiten die het begin van je dag enorm kunnen bepalen. Door ‘s ochtends lekker en ontspannen te douchen, start je de dag op een positieve manier en kun je alles uit je dag halen.

Nu is het wel belangrijk dat je een fijne douche hebt die dit mogelijk maakt. Een van de fijnste manieren om te douchen, is toch wel met een regendouche. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over het kopen van de geschikte regendouche en kun je direct gaan bestellen!

Lekker genieten met een regendouche
Normaal gesproken vind je het comfort van een regendouche alleen in de badkamer van een hotelkamer of tijdens een dagje naar de sauna. Maar je kunt deze luxe gewoon naar huis halen door een regendouche te bestellen en in je eigen badkamer op te hangen.

Naast het feit dat je er zelf heerlijk van kunt genieten, maakt dit samen douchen ook veel comfortabeler. Niets is zo vervelend als in de kou staan wachten als je partner onder de stralen wil staan. Met een regendouche passen jullie er gewoon samen onder.

Duurzame onder de douche

Een ingewikkeld klusje?

Een goed begin is het halve werk, is wat men vaak zegt. En dat is in het geval van het inrichten van de badkamer ook zeker waar. Wanneer je direct kiest voor een regendouche, heb je hier nog jaren plezier van.

En het oogt ook een stuk mooier in je nieuwe badkamer. Daarnaast valt het installeren van een regendouche reuze mee, als je je even inleest in hoe dit precies werkt. Bedenk eens hoe fijn het zal zijn na een zware, lange werkdag om onder zo’n fijne douche te stappen?

De voordelen van een regendouche op een rij
Douchen doen we vrijwel iedere dag wel, maar de voordelen die een regendouche met zich meebrengt maken het begin van de dag extra fijn.

  • Het is gemakkelijker om samen te douchen;
  • Het verwarmen of verkoelen van je lichaam gaat een stuk sneller;
  • Je ervaart de luxe van een dagje spa gewoon in je eigen huis.

Geen vrees voor waterverspilling

De voornaamste reden om ‘nee’ te zeggen tegen een regendouche in huis, is waarschijnlijk vanwege de gevolgen die het zou hebben voor het milieu. Een regendouche zou veel water verspillen en dat is een dure en vooral milieuonvriendelijke actie. Gelukkig is dit idee allang achterhaalt. Een regendouche kan namelijk net zo waterbesparend zijn als een gewone douchekop. Door de verschillende standen die je bij een regendouche kunt kiezen, kun je hem zo afstellen dat je helemaal niet veel water gebruikt tijdens je comfortabele douchebeurt.

Nog meer water besparen

Dat samen douchen is toch wel een uitkomst. Met je partner samen douchen is heel gezellig en zorgt ervoor dat jullie allebei een vrolijk begin van de dag ervaren.

Heb je kinderen, dan kan het ook heel handig zijn om samen met hen te douchen. Zo bespaar je tijd en energie. Daarnaast bespaar je met samen douchen ook water. Dat zou je misschien in eerste instantie niet denken, maar door samen te douchen gebruik je minder water dan wanneer alle gezinsleden apart van elkaar douchen.

Een regendouche bestellen; hoe doe je dat?
Nu je alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen hebt, is het tijd om een regendouche te gaan bestellen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, voordat je overgaat tot de aanschaf van een regendouche.

Een regendouche brengt in één keer relatief veel water naar buiten en al dat water moet afgevoerd worden. Is de afvoer van je douche wel bestand tegen zoveel water?

Je wilt namelijk niet dat de boel overstroomt en dat je badkamer vervolgens blank komt te staan.

Hoe zit het met de warmteproductie?

Afvoerputje, check? Dan nog even dit. Wanneer er relatief gezien veel water uit een douchekop komt, moet dat water wel eerst allemaal opgewarmd kunnen worden.

Hoe zit het met de warmteproductie van jouw huis? Controleer eerst het vermogen van je warmwaterinstallatie, voordat je een regendouche bestelt. Een koude douche kan af en toe lekker zijn, maar dat wil je natuurlijk niet iedere ochtend meemaken. Geen zorgen; een extra boiler of het vervangen van je cv-ketel door een beter exemplaar, biedt de oplossing in zo’n geval.

Een regendouche inbouwen; ja of nee?
Wanneer je een nieuwe badkamer gaat inrichten, is het een goed idee om die regendouche direct in te laten bouwen. De leidingen worden op deze manier mooi weggewerkt en de tegelwand zal niet onnodig beschadigd raken. Daarnaast oogt het een stuk netter en strakker in je badkamer. En het oog wil ook wat, toch?

Maar het inbouwen van een regendouche is wel vrij prijzig en kost tijd. Dat zijn dus overwegingen die je moet maken in deze situatie. Heb je dat geld of de tijd niet, dan is het misschien toch verstandiger om de regendouche te laten opbouwen.

Een opgebouwde regendouche

Een regendouche laten opbouwen kost minder geld, minder tijd en is een stuk gemakkelijker te realiseren. Bij een bestaande badkamer hoef je het tegelwerk niet te beschadigen en tóch genieten van zo’n heerlijke regendouche in huis.

Op de meeste douchestangen kun je overigens meerdere douchekoppen installeren. De kans is groot dat op jouw huidige doucheslang ook zo’n fijne regendouchekop past.

Wat wel jammer is, is dat de stang zichtbaar blijft bij een opgebouwde regendouche en dat het resultaat wat minder strak oogt.

Bedenk goed wat je wilt

Ieder voordeel kent een nadeel, dus je zal hoe dan ook overwegingen moeten maken wanneer je een regendouche gaat bestellen. Heb je niet veel geld te besteden of ben je niet zo’n handige Harry, dan is een opgebouwde regendouche misschien toch een beter idee.

Maar begin je van voor af aan met het inrichten van je badkamer en wil je wel voor wat extra luxe gaan, dan is een ingebouwde toch echt regendouche aan te raden.

Denk er even over na, bespreek het met de andere personen in je huishouden en laat je wellicht in de winkel nog even adviseren.